Da li je nudio garancije za Tačija? Milanović odgovorio

Hrvatski predsednik Zoran Milanović demantovao je pisanje medija da je nudio garancije kako bi omogućio haškom optuženiku Hašimu Tačiju da se brani sa slobode.

Izvor: Avaz.ba

Sreda, 05.05.2021.

12:41

Da li je nudio garancije za Tačija? Milanović odgovorio
EPA-EFE/ DANIEL NOVOTNY

"To je nemoguće. Ne mogu da dajem takve garancije, jer to nije u mojoj nadležnosti", kazao je u odgovoru na novinarsko pitanje tokom posete Sisku, prenosi RSE.

Podsetio je da je prilikom podizanja optužnice protiv Tačija kazao da o njoj misli "sve najgore". On je ocenio da je optužnica protiv Tačija način da se "upropasti region".

Sada će mi to verovatno neko u beogradskoj čaršiji zameriti, ali ja nisam neprijatelj Srba, niti sam bio, niti ću to ikada biti. Prosto smatram da je to štetno. Tačija je trebalo davno da optuže ili ostave na miru, dok neki ljudi iz Beograda prolaze neopaženo", poručio je Milanović.

Milanović je naveo i da je uveren da će Tači zbog “ničim dokazanih” navoda u izveštaju Veća Evrope o navodnom trgovanju organima verovatno dočekati starost pred tim sudom.

"U tom smislu smatram da je to jedan štetočinluk, i nisam nudio nikakve garancije i ne mogu da ih nudim. To je prosto nemoguće", kazao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: