Izrael raketirao Siriju VIDEO

Izrael je rano jutros raketirao severozapad Sirije i tom napadu je poginula jedna, a ranjeno šest osoba.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.05.2021.

07:51

Izrael raketirao Siriju VIDEO
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Avioni izraelskog Ratnog vazduhoplovstva izveli su napad na skladište plastike u provinciji Latakija, javlja sirijska agencija SANA.

Srijski mediji prenose izjavu neimenovanog izvora iz sirijske armije da su žrtve napada civili, među kojima majka i sin.

U jutrošnjem napadu su pogođene lokacije u gradovima Hafehu i Masijafu na severozapadu Sirije, ali sirijska PVO je uzvratila, navodi se u izveštaju AP, ali bez preciznijih informacija i detalja.

Sirijski državni mediji su preneli reči neimenovag izvora da je, između ostalog, pogođena i jedna fabrika za proizvodnju plastike, kao i da je sirijska PVO oborila nekoliko izraelskih raketa pre nego što su dospele do svojih ciljeva.

Ovo je prvi izraelski napad na Siriju, nakon što je sirijska armija pre dve nedelje raketirala ciljeve duboko unutar teritorije Izraela.

Izrael je tokom poslednjih nekoliko godina izvršio stotine raketnih udara na vojne ciljeve u Siriji povezane sa Iranom, ali zvanični Jerusalim retko kada priznaje takve operacije.

nakon toga, avioni izraelskog Ratnog vazduhoplovstva izveli su napad na skladište plastike u provinciji Latakija, javlja sirijska agencija SANA.

PVO Sirije je oborio nekoliko izraelskih raketa, saopštila je sirijska vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: