Stavila ekonomiju ispred pandemije: Držala otvorene prodavnice i kafiće, pa pobedila na izborima

Izabela Dijaz Ajuzo, konzervativna liderka španske regije Madrid pobedila je danas na regionalnim izborima

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.05.2021.

21:09

Stavila ekonomiju ispred pandemije: Držala otvorene prodavnice i kafiće, pa pobedila na izborima
EPA/ZIPI

Ona je mesecima prkosila levičarskoj centralnoj vladi držeći otvorene barove i prodavnice tokom pandemije kovida 19

Dijaz Ajuzo (42) iz Narodne Partije (PP), biće potrebna podrška još jedne stranke da bi nastavila da upravlja regionom, pokazala je anketa GAD3 za TVE i Telemadrid.

Zvanični rezultati trebalo bi da budu poznati u narednih nekoliko sati.

Umesto zaključavanja tokom pandemije, Dijaz Ajuzo je istrajala i uspela da u prvom planu budu ekonomija i društveni život zbog čega je stekla naklonost ugostitelja i Madriđana koji su poznati po aktivnom noćnom životu, navodi Rojters.

Stopa infekcija i broj teških slučajeva koji zahtevaju negu u jedinicama intenzivne nege, zbog toga su u Madridu značajno vehi od nacionalnog proseka, dodaje britanska agencija.

Narodna partija je na vlasti u regionu Madrida već punih 26 godina, a ubedljiva pobeda na današnjim izborima svakako će dati impuls ovoj stranci i na nacionalnom nivou, ocenjuje Rojters

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: