Farmer pomerio granicu sa Francuskom

Belgijski farmer napravio je pravu pometnju nakon što je slučajno pomerio granicu s Francuskom.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2021.

15:29

Farmer pomerio granicu sa Francuskom
Shutterstock/Khaled Louis Fazely/Ilustracija

Naime, farmer je pomerio kamen koji je označavao granicu i to malo više prema Francuskoj jer mu je smetao dok je orao zemlju, javlja BBC.

Umesto međunarodnog incidenta, vlasti jedne i druge zemlje dočekale su tu vest sa osmehom.

"Povećao je Belgiju i smanjio Francusku, to nije loša ideja", rekao je David Lavu, gradonačelnik Erkelena i dodao kako takvo pomeranje kamenja često uzrokuje svađe i među vlasnicima dve parcele, a šta bi tek moglo napraviti kad bi se radilo o pomeranju nacionalnih granica.

"Ja sam srećan, moj je gradić sada veći", rekao je Lavu, dok je gradonačelnik susednog grada u Francuskoj šaljivo poručio kako misli da će uspeti da spreči rat zbog granice.

Ipak, lokalne vlasti planiraju da pronađu farmera i zamole ga da vrati kamen tamo gde ga je i našao, a ako to ne uradi, ceo slučaj mogao bi završiti u nadležnosti belgijskog ministarstva spoljnih poslova, koje bi zatim pozvalo Komisiju za francusko-belgijsku granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: