Crnogorski sportisti napali suprugu sveštenika, urinirali na vrata crkve

Crnogorski mediji objavili su da je Danilo Adžić u društvu bivšeg fudbalera Bokelja Miloša Banićevića i karatiste Filipa Krivokapića skrnavio vrata jedne crkve.

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2021.

10:39

Default images

To je Crkva Svetog Nikole u Starom gradu u Kotoru, a sve se dogodilo u noći između 2. i 3. maja. Adžić je inače nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana.

Navodi se da su oni urinirali na vrata crkve, a crnogorski portal In4s.net prenosi da je Adžić vređao suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

"Pomenutog dana u 00:20 videla sam tri pijana momka, a potom čula kako izgovaraju, citiram ‘Hajde da pi*amo po crkvi’. Jedan od njih je prišao Crkvi Svetog Nikole, počeo da otkopčava i spušta pantalone. Ja sam zatim uzviknula da da ću zvati policiju, da bi mi jedan od tih momaka rekao – ‘Šta je srpska k*rvo ili d*oljo’, ne mogu se tačno setiti", navodi se u zapisniku koji je napravila policija nakon što je uzela izjavu od supruge kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

Crnogorski portal preneo je ceo transkript njene izjave. Kako se dalje navodi, nakon toga su obojica uglas upućivali sledeće pogrdne reči: "srpska k**vo", "hajde dođi, da te...", ali dalje, navodi, nije čula jer je prozor pritvorila.

"Ali sam i dalje čula razne uzvike, kojih se više ne sećam od stresa“, navela je ona.

Ona je navela i da su bacali staklene predmete prema njenoj kući, dok je ona razgovarala sa policijskim službenikom.

"U međuvremenu, moj suprug Nemanja obukao je garderobu i obuću, dok su naša deca Luka i Katarina stajali pored nas vidno uplašeni, nakon čega Katarina odlazi na sprat, kako bi uzela svoj mobilni i snimila ono što se događa ispred kuće, ali u momentu kada je počela da snima, trojica momaka su bili u neposrednoj blizini crkve Sveti Nikola, kada im prilaze još dvojica meni nepoznatih momaka. Jedan je visok, obučen u majicu kratkih rukava crne boje, ta dva momka su takođe bili vidno pijani, te su zajedno sa ovom trojicom momaka krenuli prema našoj kući", navela je ona, dodavši da misli da nisu njoj ništa više govorili, ali nije bila sigurna jer je u tom momentu razgovarala sa policijskim službenikom.

Izvor Vijesti tvrdi da su Adžić, Banićević i Krivokapić noć proveli u pritvorskim prostorijama.

Kod Adžića se moglo pronaći veličanje komitske zastave i teze da je „Srbija okupirala Crnu Goru“ 1918. godine.

Takođe, isticao je i da studira u Beogradu, gde je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

Zasad bez zvanicne informacije o incidentu u kotorskoj crkvi

Skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i vređanje na nacionalnoj osnovi Ivane Krivokapić, supruge sveštenika u toj crkvi naišlo je na osudu dela javnosti u Crnoj Gori tim pre što su to, kako se navodi, učinili sportisti.

Za sada nema zvaničnog saopštenja policije o tome šta se zapravo dogodilo ispred crkve Svetog Nikole, a deo medija piše da su oni su, na dosad neviđen način u danima najvećeg hrišćanskog praznika, izlili zastrašujuću količinu mržnje i netrpeljivosti prema svojim sugrađanima, pripadnicima pravoslavne veroispovesti kojima crkva Svetog Nikole predstavlja jednu od najsvetijih bogomolja.

Reč je, kažu, o sakralnom objektu koji je neizostavni dragulj istorijske i kulturne baštine Crne Gore.

Nakon što su podgoričke Vijesti objavile, pozivajući se na svoja saznanja, da je u skrnavljenju učestvovao i vatrepolista Danilo Adžić, koji je i odbornik DPS u društvu bivšeg fudbalera Bokelja Miloš Banićević i karatiste Danijela Krivokapića, advokat Adžića je to demantovala.

Advokat Mirela Ćirković tvrdi da Adžić "nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po crkvi Svetog Nikole" u Kotoru, vec da je bio sam "običan prolaznik".

Tvrdi takođe da je Adžić kršten u crkvi Svetog Nikole, koja je, kako kaže, za njega svetinja, kao i da je u bliskim rođačkim odnosima sa sveštenstvom te crkve.

Prema pisanju Vijesti, incident se dogodio u noći između 2. i 3. maja.

Iz Uprave policije podgoričkom dnevniku je nezvanično rečeno da su uspeli da identifikuju tri osobe, od kojih su uzeli izjave.

Nisu potvrdili ni demantovali informacije Vijesti - da je među izgrednicima bio i odbornik DPS i vaterpolista Primorca Danilo Adžić.

Jedan od sagovornika Vijesti, tvrdi da su u društvu sa njim bili Miloš Banićević bivši fudbaler Bokelja i Danijel Krivokapić karatista.

Navodno, ti Kotorani vršili su nuždu (urinirali) na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu, a kada ih je supruga kotorskog paroha, sa prozora obližnjeg parohijskog doma, kritikovala zbog toga, počeli su da je vređaju i na nacionalnoj osnovi.

Vijestima je iz policije saopšteno da je patrola na lice mesta upućena odmah nakon prijave.

Patrola policije je ispred kafe bara ''Karampana'' primetili nekoliko osoba, da bi se ta grupa udaljila trčećim korakom kada su opazili policajce, rečenoj e Vijestima.

Nakon obavljenog razgovora sa I. K. i predočenog snimka sa lica mesta, operativnim radom došlo se do podatka da su na trgu bila prisutna četiri lica.

Tri lica su obezbeđena i od njih su prikupljena obaveštenja, naveli su iz policijske uprave.

Naveli su i da je o događaju obavešten i dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je saopštio da će se o kvvalifikaciji dela izjasniti nakon prikupljenih obaveštenja, snimaka sa nadzormih kamera i drugih dokaza.

"Rad policije na utvrđivanju svih činjenica i identifikovanju lica, kao i njihove pojedinačne odgovornosti u ovom događaju je u toku”, rekli su iz Uprave policije.

Izvor Vijesti tvrdi o da su Adžić, Banićević i Krivokapić noć proveli u pritvorskim prostorijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: