Epilog vređanja Srba u Hrvatskoj - oglasila se policija

Hrvatska policija se oglasila zbog incidenta u srpskom selu Borovo nakon što je 20 mladića vikalo "Ubij Srbina" i "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2021.

11:28

Epilog vređanja Srba u Hrvatskoj - oglasila se policija
Foto: Shutterstok/DarioZg

Kako su naveli, nad njima se sprovodi istraga zbog sumnje da su počinili kazneno delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju opisano članom 325. stav 1. Kaznenog zakona, skandirajući neprimereni sadržaj.

Juče policija nije spominjala kazneno delo za podsticanje na mržnju, nego su govorili o prekršaju.

Podsetimo, portparol vukovarsko-sremske policije Indeksu juče potvrdio da je Borovom uz poruke o ubijanju i klanju Srba marširalo dvadesetak ljudi.

Prema navodima Indeksa, deo onih koji su učestvovali u incidentu bili su navijači Bed blu bojsi

Deo njih je došao iz Zagreba i drugih delova Hrvatske, a deo je pobegao policiji.

Policajci su s postupanjem čekali, a načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović je rekao da je policija reagovala tek kad su ga videli da snima.

Policija je odgovorila da su "procenili koji je najpovoljniji trenutak" za intervenciju.

"Tokom kretanja grupa je bila pod nadzorom policijskih službenika koji su procijenili najpovoljniji trenutak za postupanje te je utvrđen identitet svih osoba iz grupe", poručili su. "Svi osumnjičeni će danas tokom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske, a policija će protiv njih podneti kaznenu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu. U saradnji s drugim policijskim upravama, kriminalističko istraživanje provodi se nad još nekoliko osoba s područja drugih županija", navela je PU vukovarsko-sremska u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: