"Da li bih ja, kao otac dvoje dece, mogao da sedim ovde da sam znao za nekog pedofila?" VIDEO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović odgovorio je na tvrdnje Igora Jurića da je znao ime političara-pedofila.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

09:36

Screenshot/TV Prva

"Pre svega, da li bih ja kao otac dvoje dece mogao da sedem ovde da sam znao za nekog pedofila? Zašto ga ja kao ministar unutrašnji poslova ne bih prijavio Tužilaštvu? Ali to se nije desilo. Igor Jurić je jedini koji je od januara prošle godine tvrdio da ima dokaze", izjavio je Stefanović i dodao da je molio Jurića da kaže ko je u pitanju.

Kako ističe njega je saslušao tužilac Višeg javnog tužilaštva, te je Jurić tada imao priliku da kaže ime i pruži dokaze.

"Mogao je tom tužiocu da kaže: 'Evo ih dokazi'. On godinu i po dana tvrdi da ima dokaze, pa gde su ti dokazi? Ne mora Igor Jurić nikome više da kaže, samo danas da ode u Tužilaštvo i da dokaze. Šta ga sprečava, s kojim pravom nije dao dokaze? Ja nemam nikakve dokaze", poručio je Stefanović.

Napomenuo je da svako ko ima dokaze za neko krivično delo, ima obavezu da ih preda Tužilaštvu.

"Vi ste u obavezi da ih date tužilaštvu, ne da dođe u televiziju. Ne mora da dođe na bilo koju televiziju i pravi marketing, već da ode u tužilaštvo", rekao je Stefanović za TV Prva.

Napomenuo je da tužilac ne može nikoga da goni niti hapsi, ako nema dokaze.

"Molio sam ga da kaže, niti ja hapsim, niti bilo šta. Hapsi tužilac, ne hapse ministri", napomenuo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: