Ispaljena raketa zemlja-vazduh; Oglasile se sirene; Kontranapad

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela. Oglasile se sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

07:03

Ispaljena raketa zemlja-vazduh; Oglasile se sirene; Kontranapad
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju, javljaju agencije.

Izraelska vojska saopštila je da je u znak odgovora napala nekoliko raketnih baterija u Siriji, među kojima je i ona iz koje je ispaljena raketa ka Izraelu, prenosi Rojters.

Raketa koja je pala pored nuklearnog reaktora bila je tipa SA-5. Radi se o PVO raketi koja je ispaljena na izraelske vojne avione. Promašila je svoj cilj i eksplodirala oko 30 kilometara od reaktora Dimone.

Tajms of Izrael navodi da su se sirene za uzbunu od vazdušnog napada oglasile u pustinji Negev, u blizini nuklearnog reaktora, kao i da su stanovnici Jerusalima i okolnih naseljenih područja čuli seriju eksplozija.

Prema pisanju lista, za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Izraelski mediji nedeljama pišu da je protivvazdušna odbrana oko reaktora Dimona i luke Eilat na Crvenom moru u pripravnosti zbog mogućeg napada dalekometnih raketa ili dronova snaga koje podržava Iran, za koji su pretpostavili da bi mogao doći iz Jemena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: