Predizborna pucnjava u Albaniji: Poginuo aktivista Ramine stranke

Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene u pucnjavi u Elbasanu, koju albanski mediji povezuju sa pokušajem kupovine glasova.

Izvor: Top Channel

Sreda, 21.04.2021.

17:32

Predizborna pucnjava u Albaniji: Poginuo aktivista Ramine stranke
Foto: Profimedia

Pucnjava se dogodila svega nekoliko dana pred parlamentarne izbore u toj zemlji.

Iz vatrenog oružja ubijen je lokalni socijalista Pjerin Džuvani, a ranjeni su njegov zet i policajac koji se slučajno zadesio na mestu obračuna, prenose albanski mediji.

Policija je identifikovala napadača, koji se nedugo zatim predao.

Arber Peopleka, koji je bivši pripadnik specijalnih jedinica albanske policije i navodno lokalni zvaničnik Demokratske partije, rekao je da je pucao u samoodbrani.

Policija je saopštila da je pucano iz dva pištolja.

Navodni motiv okršaja je kupovina glasova pred parlamentarne izbore koji se održavaju u nedelju.

Neposredno pre pucnjave, predstavnici demokrata su se žalili kako Elbasanom kruže vozila bez registarskih tablica, iz kojih građanima nude novac u zamenu za glasove na izborima.

U pucnjavi poginuo aktivista Ramine stranke

U današnjoj pucnjavi u gradu Elbasanu ubijen je aktivista Socijalističke partije (PS) premijera Edija Rame.

Albanski mediji javili su da je ubistvo usledilo nakon sukoba pristalica socijalista i demokrata, a pred parlamentarne izbore u nedelju, a nijedna od stranaka za sada nije komentarisala incident.

Albanci će u nedelju glasati za izbor novog parlamenta, a ankete predviđaju da će se između stranke premijer Edija Rame i opozicije koju predvode demokrate voditi tesna borba, navodi Rojters.

Rama, koji će u nedelju pokušati da osvoji svoj treći mandat, na vlasti je od 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: