Češka: Rusi da plate

Donji dom češkog parlamenta usvojio je dokument gde poziva vladu da od Rusije zahteva odštetu za eksploziju skladišta municije iz 2014. godine u selu Vrbetice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.04.2021.

09:56

Češka: Rusi da plate
Foto: EPA-EFE/STR

Poslanici su, takodje, pozvali vladu da smanji broj ruskih diplomata u Češkoj i podržali su odluku vlade o proterivanju 18 članova osoblja iz ruske ambasade u Češkoj, koji su u ponedeljak napustili Prag, javlja ruska novinska agencija Tas s.

Donji dom češkog parlamenta je takođe pozvao ministre da se suprotstave akcijama koje štete suverenitetu Češke Republike.

U skladu sa dokumentom, ruskim kompanijama ne sme biti dozvoljeno učešće u strateški važnim infrastrukturnim projektima na češkoj teritoriji, kao što je izgradnja nuklearnih elektrana.

Ranije je češki premijer Andrej Babiš rekao da ministarstvo finansija priprema tužbu za naknadu štete protiv onih koji stoje iza eksplozije skladišta municije u selu Vrbetice.

"Naneta je ogromna šteta. Ministarstvo finansija priprema tužbu sa zahtevom za odštetu", rekao je Babiš.

Pročitajte još:

Eksplozija za koju se sumnjiče ruski agenti nije trebalo da bude u Češkoj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: