Plenković: Cilj 50 odsto

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da je Vlada do 30. juna obezbedila 3,1 milion doza vakcina, kako bi do tada bilo vakcinisano od 50 do 55 odsto građana

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

07:24

Plenković: Cilj 50 odsto
Foto Tanjug/Hina/LANA SLIVAR DOMINIC

Vlada je i u okolnostima kašnjenja u dostavi AstraZeneka vakcine obezbedila 1,2 miliona doza Fajzerovih, istakao je Plenković i dodao da su na taj način omogućili da se do 30. juna vakciniše 3,3 miliona starijih od 18 godina, piše agencija Hina.

Plenković je naveo da je ministru zdravstva Viliju Berošu vrlo jasno naloženo da organizuje intenzivno vakcinisanje u sledećih sedamdesetak dana. Na taj način bi do letnje sezone u Hrvatskoj bio vakcinisan veliki broj građana, čime bi bio uspostavljen osnov za turističku sezonu, ali i normalniji način života.

Međutim, slike koje su juče stigle iz Zagreba govore da u stvarnosti to neće biti baš lako izvesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: