Zaharova: Proterivanje odgovor na neprijateljske akcije Praga

Marija Zaharova je izjavila da je proterivanje čeških diplomata iz Rusije adekvatan odgovor na "agresivne i neprijateljske akcije Praga".

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

19:49

Zaharova: Proterivanje odgovor na neprijateljske akcije Praga
EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

"Opisala bih akcije Češke Republike kao agresivne i neprijateljske i mi reagujemo na takve akcije", rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju RBC, a prenosi TAS.

Češke vlasti proterale su 18 ruskih diplomata za koje tvrde da su bili umešani u operaciju ruske vojne obaveštajne službe 2014. godine, kada je podmetnuta eksplozija u jedno skladište municije u mestu Vrbetice, u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

Moskva je negirala da je bilo koji njen agent umešan u eksploziju, a u znak odmazde proterala je iz zemlje 20 zaposlenih u Ambasadi Češke u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: