Ko kaže da su mladi nezainteresovani? Stiglo 1.500 zahteva

Na Konkursu Fonda za mlade talente Republike Srbije za stipendiranje 1.500 najboljih studenata prijavio se najveći broj zainteresovanih u poslednjih 10 godina.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

07:52

Ko kaže da su mladi nezainteresovani? Stiglo 1.500 zahteva
Tanjug/Tara Radovanoviæ/Ilustracija

"Nikad veći broj pristiglih prijava najbolji je pokazatelj da Srbija ima budućnost kojom može da se ponosi", navedeno je u saopštenju ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

"Naš odgovor na sve veći broj kandidata koji su ostvarali zapažene uspehe prethodne školske godine je ponovno povećanje broja stipendija koje ćemo dodeliti. Upravo zbog mladih ljudi, koji nastoje da svakim danom svog školovanja budu sve bolji, Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano ulaže u stvaranje dodatnih mogućnosti za usavršavanje znanja i negovanje talenata mladih. Nastavljamo sa tendencijom povećanja broja dodeljenih stipendija, jer su prepoznavanje dostignuća i potreba mladih i konstantna podrška osnovni prioriteti rada Fonda za mlade talente i Ministarstva omladine i sporta. Pozivam sve mlade da ne odustaju od svojih ciljeva, da podižu lestvicu uspeha naviše, proširuju perspektive i usavršavaju svoja znanja, a mi smo kao država uvek tu, da im budemo oslonac i podrška", izjavio je tim povodom ministar Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: