"Zvaću i Vučića"

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio da će danas zakazati razgovore sa političkim strankama koje žele da učestvuju u međustranackom dijalogu.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

07:17

Ali, kako je dodao, taj razgovor će biti međunarodnih posrednika, najavljujući da će na te razgovore pozvati i predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da će danas odrediti tačan datum dijaloga i da očekuje da će razgovori početi u narednih desetak dana.

On je podsetio da su se, između ostalih, DSS, SPAS, Dosta je bilo i Srpska radikalna stranka izjasnile da ne žele da učestvuju u dijalogu sa evropskim posrednicima.

"Moja obaveza kao predsednika parlamenta je da saslušam i razgovaram i sa tim političkim strankama. Pozivam sve političke stranke bez obzira da li učestvuju u jednom ili drugom formatu da pripreme svoje političke platforme", rekao je Dačić novinarima u parlamentu.

On je naveo da u oba dijaloga treba da se dođe do najprihvatljivijih rešenja koja bi omogućila da na izborima svi učestvuju.

Smatra da je teško postići opšti konsenzus, ali da treba ići ka održivim rešenjima, a poručio je i da ne treba da očekivati da će Evropski parlament nekog naterati da prihvati neke uslove.

Dačić je istakao da od opozicije koja sebe naziva "jedinom", a čiji su deo Dragan Đilas i Vuk Jeremić, nije dobio platformu, ali da je grupacija oko Borisa Tadića dostavila.

Dačić je još jednom ukazao da dijalog vodi Skupština Srbije, a da EP pomaže u dijalogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: