Dve stvari: Prva je Rusija, druga je Rusija

Odnosi između EU i Rusije se ne poboljšavaju, naprotiv napetost raste u nekim oblastima, ocenio je danas šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

13:27

Dve stvari: Prva je Rusija, druga je Rusija
Tanjug/Francois Walschaerts, Pool via AP

U video-obraćanju na onlajn sednici ministara spoljnih poslova država članiva EU, Borelj je naveo da postoje dve stvari o kojima treba da se govori da sednici ministara iz EU, preneo je Tas.

"Prvo treba da razgovaramo o pitanjima vezanim za Rusiju. Počinjemo sa proterivanjem ruskih diplomata iz Češke, o čemu će nas obavestiti naš češki kolega", rekao je Borelj. Druga stvar o kojoj će se danas razgovarati u EU jeste situacija na granici sa Ukrajinom.

"Situacija je vrlo opasna i pozivamo Rusiju da povuče trupe koje se nalaze na granici sa Ukrajinom", naglasio je Borelj.

Borelj je kao važno označio i zdravstveno stanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i rekao da je EU u nedelju od Rusije zatražila da se zatvoreniku pruži neophodna medicinska nega, ističući da je Moskva odgovorna za njegovo zdravstveno stanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: