Uhapšen i podstrekivač napada na novinara u Novom Sadu

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv tri osobe osumnjičene za napad na novosadskog voditelja Daška Milinovića.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.04.2021.

14:42

Uhapšen i podstrekivač napada na novinara u Novom Sadu
Ilustracija: Depositphotos/ Chubakaster

Uhapšen je i osumnjičeni za podstrekivanje na napad, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

M.E. (31), iz Beograda, osumnjičen je za podstrekivanje na nasilničko ponašanje, a U.S. (25) i N.K. (24) iz Surčina za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

"Osumnjičenima U.S. i N.K. stavlja se na teret da su u petak 16. aprila, u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole "Vasa Stajić" prišli novinaru i voditelju Dašku Milinoviću, te ga je U.S. poprskao biber-sprejom u lice, dok mu je N.K. zadao tri udarca metalnom palicom u levu podlakticu, usled čega je Milinović lakše povređen. Na to ih je podstrekao M.E, ponudivši im novčanu nagradu za napad i povređivanje Milinovića", navodi su u saopštenju tužilaštva.

U.S. i M.E. su uhapšeni u petak, te im je, po odobrenju tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova, a u subotu su saslušani u tužilaštvu.

Nakon saslušanja, a na osnovu predloga tužioca, Osnovni sud u Novom Sadu osumnjičenima je odredio pritvor.

U.S. je pritvor određen zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, M.E. zbog mogućeg uticaja na svedoke i saizvršioce, kao i zbog bojazni da bi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, a treće oosumnjuičeni N.K. je i dalje u bekstvu i za njim se intenzivno traga.

"Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku postupka prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navode se u saopštenju tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: