Poruke iz Prištine: "Zločini nad Srbima laž"; "Beograd odgovoran za prvo etničko čišćenje Albanaca"

Politički analitičar Blherim Ljatifi je reagovao na govor ministarke spoljnih poslova Kosova Donike Gervale u UN.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 15.04.2021.

19:01

Poruke iz Prištine:
Shutterstock/ K.O. Photography

On je naceo da je genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu od strane Nemačke „laž Titovog režima“, i naglasio da je „Beograd odgovoran za prvo etničko čišćenje Albanaca u Evropi“, prenosi Lajmi.

Ljatifi je u objavi na Fejsbuku istakao da je Gervalin govor u UN „ozbiljno moralno i istorijsko proklizavanje“.

„Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala kao istorijsku činjenicu spominje laž Titovog režima o nemačkom genocidu u Jugoslaviji, režimu koji stoji iza ubistva njenog oca. Kako je moguće takvo istorijsko i moralno proklizavanje? Da stvar bude gora, ona ne zaboravlja nemačko bombardovanje Beograda u aprilu 1941. godine, ali zaboravlja da kaže šta je Beograd 1941. godine predstavljao za kosovske Albance. Obavestite je: ništa manje nego glavni grad države koja je od 1877. do dana nemačkog bombardovanja ubila stotine hiljada Albanaca i izvršila prvo etničko čišćenje u Evropi proteravši 300.000 Albanaca iz niškog sandžaka, i natopila Kosovo krvlju Albanaca 1912. i 1919. godine“, naveo je Ljatifi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: