Advokat objasnio: Zašto posle tri meseca nije podignuta optužnica protiv Aleksića VIDEO

Zbog čega ni posle tri meseca još nije podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića, u "Jutru" na Televiziji Prva govorio je advokat Jugoslav Tintor.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

14:34

Advokat objasnio: Zašto posle tri meseca nije podignuta optužnica protiv Aleksića VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Tokom gostovanja Tintor je istakao da postoje još dva svedoka koja bi trebalo ispitati.

Advokat Tintor je, osvrnuvši se na slučaj Miroslava Mike Aleksića, kazao da postoji ukupno devet žrtava i još osam ispitanih svedoka, među kojima su i neke žrtve, ali nisu u postupku oštećene, jer je u odnosu na njih krivično gonjenje zastrarelo. Devet devojaka je oštećeno i one su žrtve u postupku, objasnio je Tintor.

Na pitanje šta tačno znači zastrarelost slučaja, Tintor odgovara da se pod tim podrazumeva, "da je od vremena izvršenja tog krivičnog dela proteklo vreme koje zakon propisuje i nakon kojeg se više ne može goniti neko".

Kako kaže, biće saslušana još dva svedoka.

"Tužilaštvo je odlučilo da sasluša još dva svedoka, koja smo kao punomoćnici žrtava predložili pre skoro mesec dana, tako da, nakon što je istragu priveo kraju, njegova procena je da sasluša i ta dva svedoka kako bi upotpunio sliku."

Opširnije o ovoj temi u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: