Registar pedofila, što pre

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila da je država rešena da se izbori sa svakim nasiljem.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

07:55

Registar pedofila, što pre
TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Prema njenim rečima, pedofilija je jedan od najgrubljih oblika kršenja prava dece na normalan život i odrastanje i da je neophodno da registar pedofila što pre zaživi.

Ona je izjavila da je kao žena i kao majka zgrožena vestima koje su nas poslednjih dana preplavile, a tiču se napastvovanja devojčica i pedofilije.

"Uverena sam da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklora, pomenutog sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu”, istakla je Mihajlović, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade. Ona ukazujue da su ovo veoma potresne teme za društvo u celini.

"Zato je neophodno da registar pedofila, predvidjen Marijinim zakonom, zaista zaživi. Kao što očekujem i da dobijemo sveobuhvatan jedinstveni registar nasilnika koji sam inicirala i koji će biti deo Strategije za rodno zasnovano nasilje nad ženama”, poručila je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: