"Pala" grupa koja je falsifikovala pasoše, lažne kovid-testove i nalepnice za vakcine

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, danas je uhapšena šestočlana grupa osumnjičena za falsifikovanje pasoša Republike Srbije i zemalja EU.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

19:42

FOTO: Profimedia

Falsifikovali su i lažne rezultate testova na kovid 19 i nalepnice za Fajzerove vakcine.

Uhapšeni su: M. G., G. R., N. D., Z. A., V. B. i A. G., saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilaštvo sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije od januara 2020. do hapšenja pronalazila zainteresovana lica za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta poput pasoša Srbije i zemalja EU, lične karte i vozačke dozvole. Sumnjiče se i za izradu više desetina lažnih rezultata na kovid 19, nalepnica za vakcine fajzer, diplome, vize, pečate za pasoše. Osumnjičeni su za izradu više od 1.000 falsifikovanih dokumenta. Naknada po dokumentu iznosila je, kako se sumnja, od 100 do 800 evra. Osumnjičeni se terete za krivična dela - udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave. Tužilaštvo ukazuje da su u toku pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičeni biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: