Novi bizarni izazov na Tik Toku - upozorava švedska policija VIDEO

Novi zabrinjavajući izazov ponovo je najavljen na društvenoj mreži TikTok za 15. april.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

19:16

Novi bizarni izazov na Tik Toku - upozorava švedska policija VIDEO
Foto: Printscreen / TV Prva

U njemu se, kako je upozorila švedska policija, pozivaju dečaci da pipkaju devojčice, da to zabeleže kamerom i objave ili proslede drugim korisnicima.

Prema informacijama tamošnjih medija, policija je pozvala sugrađane da prijave ove snimke ili apel za njihovu realizaciju, ukoliko se pojave na mreži, a istovremeno i upozorila škole.

"Mladi to vide kao zabavnu stvar, ali ne znaju kakve posledice to može da ima. Roditelji mogu da iskoriste priliku i da razgovaraju sa njima šta je legalno, šta nije i neprikladno je. Razlog za ovo saopštenje je da skrenemo pažnju na ponašanje dece koje može biti kriminalno", navodi se u saopštenju.

Ovo je samo jedan u nizu uznemirujućih izazova koji kruže ovom novom društvenom mrežom, koja je, za kratko vreme, pobrala veliki broj korisnika širom sveta.

Dečji psihoterapeut Snežana Anđelić upozorila je za TV Prva da društvene mreže imaju veliki uticaj na decu.

"Pre su veći uticaj imale škola i susreti licem u lice, danas se sve dešava preko društvenih mreža, tu se kao druže, tu mogu da kažu ono što niakda u lice ne bi mogli", rekla je ona.

Kao problem ističe to što preko društvenih mreža nema empatije.

Opširnije u video-prilogu.
Nedavno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izdalo saopštenje povodom poziva na grupno samoubistvo mladih osoba koje se pojavilo na TikToku.

Kineska platforma za postavljanje video-snimaka je zbog toga i onemogućila postavljanje videa deci mlađoj od 13 godina, kako bi sprečila da najmlađi budu žrtve ovih popularnih i opasnih igara na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: