40.000 NATO vojnika na ruskoj granici?

NATO koncentriše 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike u blizini ruskih granica, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2021.

15:15

40.000 NATO vojnika na ruskoj granici?
Foto: EPA-EFE/ CLEMENS BILAN

Sveukupno, "blizu ruskih granica biće koncentrisano 40.000 vojnika i 15.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući strateške avione", rekao je on, preneo je TAS.

Šojgu je istakao da Rusija preduzima korake da odgovori na preteću vojnu aktivnost NATO, velike vežbe kombinovanih oružanih snaga i vazdušno-desantne snage, pokazale su da su trupe spremne da osiguraju nacionalnu bezbednost.

"Preduzeli smo relevantne mere kako bismo delovali na preteću vojnu aktivnost Alijanse", naveo je ruski ministar odbrane.

Šojgu je rekao da je, u okviru kontrolnih događaja i obuka u zimskom obrazovnom periodu, izvršena nenajavljena inspekcija borbene gotovosti trupa zapadnog i južnog vojnog okruga.

Prema njegovim rečima, dve armije i tri velike jedinice vazduhoplovnih snaga uspešno su raspoređene na zapadne granice Rusije i područja obuke i borbene prakse.

"Trupe su pokazale punu spremnost i sposobnost za vođenje operacija radi osiguranja vojne bezbednosti zemlje. Trenutno su ove jedinice uključene u vežbe", naglasio je Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: