Iz Hrvatske pošte u Srbiju pisano ćirilicom? - Ne može, zabranjeno

Pošiljka adresirana ćirilicom, upućena na adresu u Novom Sadu, iz Hrvatske pošte u Mostaru, vratila se pošiljaocu s pečatom "Zabranjeno pisanje ćirilicom".

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2021.

14:25

Iz Hrvatske pošte u Srbiju pisano ćirilicom? - Ne može, zabranjeno
Foto: Shutterstock/Zvonimir Atletic

Koverta je predata 7. aprila u glavnoj poslovnici Hrvatske pošte u Mostaru, a pošiljaocu se vratila danas.

Pošiljalac je Srbin iz Mostara, a Srni je rekao da su u poslovnici preduzeća Hrvatska pošta Mostar primili kovertu bez problema.

"Pošiljka je bila preporučena s povratnicom i plaćena 16,80 KM. Danas dobijam kovertu nazad. Zbunjen pitam poštara šta je u pitanju. Zajedno zaključujemo da je na koverti nalepnica na kojoj piše 'zabranjeno pisanje ćirilicom' i pečat Pošte Zagreb", rekao je pošiljalac.

Istakao je da je reč o važnoj pošti koja je trebalo da stigne u Novi Sad u određenom roku.

Stoga pita da li je u BiH ćirilica službeno pismo.

"Ako pošta nije mogla biti poslata na ćirilici, onda su bili dužni da mi to kažu na prijemu. Ne samo da sam oštećen, jer moji važni dokumenti nisu stigli u roku, nego sam povređen kao čovek i šokiran", rekao je ovaj Srbin iz Mostara.

Srna je od Hrvatske pošte u Mostaru zatražila objašnjenje o ovom slučaju, ali je odgovoreno da nemaju portparola, kao i da neko stupiti s njima u kontakt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: