Neočekivana pobeda jednog bankara

Bankar Giljermo Laso neočekivano je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Ekvadoru levičarskog rivala Andresa Arauzu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2021.

08:00

Neočekivana pobeda jednog bankara

Pobednik izbora odmah je nagovestio da će Ekvador nastaviti putem tržišne ekonomije umesto povratka na socijalizam.

Novi predsednik će se nakon preuzimanja dužnosti 24. maja suočiti sa izazovom da restartuje posustalu ekonomiju Ekvadora nakon teške godine u znaku pandemije, prenosi Rojters.

"Danas su gradjani Ekvadora doneli odluku o svojoj budućnosti. Iskoristili su svoje pravo glasa da izraze potrebu za promenama i boljim danima", poručio je Laso, koji je u drugom krugu dobio 52,5 odsto glasova birača, nasuprot Arauzu za kojeg je glasalo 47,4 odsto.

Pobeda Lasoa odstupa od trenda rezultata predsedničkih izbora održanih u Argentini, Boliviji i Čileu, gde su pobeđivali kandidati levice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: