Profesor FDU odgovorio na prijave studentkinja: Izvinjavam se za šok, te slike su greškom poslate

Od ukupno 9 prijaza za seksualno uznemiravanje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, čak 5 su protiv Nenada Prokića, dramaturga i profesora.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2021.

20:00

Profesor FDU odgovorio na prijave studentkinja: Izvinjavam se za šok, te slike su greškom poslate
Skrinšot/TV Prva

Profesor Prokić dostavio je saopštenje medijima kao odgovor na prijave studentkinja u kome se izvinjava i tvrdi da su slike "greškom poslate".

"Preuzeo sam jednu službeno zavedenu prijavu od bivše studentkinje XY za slanje neprimerenih fotografija. Na jednoj fotografiji je moje lice na plaži, dakle samo glava, a na drugoj sam na ligenštulu u kupaćim gaćama do kolena, na plaži i okružen ljudima. Te slike su greškom poslate njoj, nisam ni bio svestan da sam pogrešio kod slanja sve do prijave dve godine kasnije, a zatim slike uopšte nisu neprimerene.

Duboko se izvinjavam koleginici za šok koji je doživela zbog slika sa javne plaže. Studentsko-profesorski odnos je, inače, bio sasvim korektan, što se i vidi u njenoj prijavi", navodi se u saopštenju.

Dodao je i da se prenebegava činjenica da ga je ta studentkinja kontkatirala na privatni telefona za vreme raspusta, jer obaveze iz glavnog predmeta nije uradila na vreme.

"Kako fakultet od profesora očekuje da privatnim sredstvima komunikacije drže nastavu i konsultacije, i kako smo navikli studente da nas kontaktiraju kad god im to padne na pamet, ovakve greške se mogu očekivati", navodi se dalje u saopštenju Porkića za Novu.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: