Recipročne mere za Srbiju?

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti recipročne mere za Srbiju.

Izvor: FoNet

Petak, 09.04.2021.

10:43

Recipročne mere za Srbiju?
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje, piše Koha i navodi da će mere biti uvedene svakoj državi koja negira suverenitet Kosova.

Portparol Vlade Kosova rekao je u četvrtak za taj list da će recipročne mere stupiti na snagu i da je to pravo koje proističe iz jednakosti, suveretniteta i nezavisnosti države da zaštiti svoje građana od arbitrarnog ponašanja i kršenja njegovih prava koje čine druge zemlje.

To je obaveza za vladu i premijera Kurtija da zaštiti građane Kosova i u interesu je države Kosovo, naveo je portparol vlasti.

Reciprične mere će uslediti za svaku državu, uključujući i Srbiju, u svim oblastima gde su jednostrane akcije koje krše princip jednakosti i potpisane sporazume, dodaje se u izjavi listu Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: