Posle smrti devojčice Centar za socijalni rad u Ivanić-Gradu na udaru besa, zaposleni primaju pretnje

Nakon smrti dvoipogodišnje devojčice od povreda zadobijenih od majke, centri za socijalni rad u Hrvatskoj su na udaru besa svojih štićenika.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

14:02

Posle smrti devojčice Centar za socijalni rad u Ivanić-Gradu na udaru besa, zaposleni primaju pretnje

Zaposleni primaju i pretnje.

Ministar rada i socijalne zaštite Josip Aladrović rekao je uoči sednice vlade da je jutros napadnut Centar za socijalnu zaštitu u Ivanić-Gradu.

"Korisnik je napao socijalne radnike", rekao je ministar.

Policija je hrvatskom portalu Index potvrdila da je muškarac oko 10 sati razbio inventar Centra.

"Ovakvo ponašanje upućuje na to da imamo visoke društvene tenzije u sistemu socijalne zaštite", rekao je Alradović koji je pozvao na uzdržavanje od neprimerenih komentara ili delovanja.

Najavio je reorganizaicju sistema socijalne zaštite kako bi ga učinili boljim, a u čemu, kako je rekao, treba svi da učestvuju.

Na pitanje šta je izazvalo muškarca da napadne socijalne radnike u Ivanić-Gradu, ministar je rekao da, prema onome što zna, razlog je izdvajanje dece iz porodice.

Tvrdi da je slučaj dvoipogodišnje devojciče iz Nove Gradiške bio okidač za napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: