Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Ukinite kombinovani test

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da bi ukidanje kombinovanog testa znatno doprinelo rasterećenju polaganja male mature.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 08.04.2021.

10:40

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Ukinite kombinovani test
EPA-EFE/MARCIN BIELECKI/ilustracija

Kažu da je školovanje u uslovima pandemije uticalo na to da đacima nedostaje kontinuitet u radu, koji ima za posledicu smanjen obim znanja i očekivanih postignuća.

Ogled nad malim maturantima, započet 2020. godine, nastavlja se i u ovoj školskoj godini probom završnog ispita u petak i subotu, 9. i 10. aprila, kada će se u osnovnim školama proveravati znanje matematike, srpskog jezika, fizike, hemije, biologije, istorije i geografije, navodi se u saopštenju.

Kako je neizvesno da li će se i kada osmaci vratiti u bilo kakav vid neposredne nastave, takođe se ne zna ni da li će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izaći u susret predlogu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o redukovanoj maloj maturi, ukazuju u Uniji sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: