"Čeda Jovanović je svoj talenat prosuo u đubre"

U svakom žitu ima kukolja i Zoran Đinđić je grešio, to je ljudski, ocenio je za najnovije vreme lider Nove stranke Zoran Živković.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

09:40

Foto: Shutterstok/ltummy

Naveo je i da su dve kadrovske greške nekadašnjeg premijera - Vladimir Beba Popović i Čedomir Jovanović.

"Da se razumemo, Jovanović je vanserijski politički talenat, samo što je svoj talenat prosuo u đubre. Mogao je da bude dobar političar, samo postoji jedan problem, a to je da ne možeš da lažeš svaki dan", rekao je Živković.

Komentarišući seriju "Porodica" o poslednjim zajedničkim satima porodice Slobodana Miloševića, Živković je istakao da je ona lažna, od ukupne atmosfere do pojedinačnih uloga učesnika.

"Žalosno je što, sem tih nekoliko godina vladavine Zorana Đinđića, Srbija nikada nije bila demokratska zemlja. Ni u Karađorđevića Jugoslaviji, ni u Titovoj Jugoslaviji. Ono što je usledilo posle Osme sednice u Srbiji, pored nepoštovanja vladavine prava, uvoda u ratove i autoritarni sistem najgore vrste, upali smo u nemerljive količine primitivizma koje i danas živomo", ukazao je Živković.

"To je danas multiplikovano, pa je ova vlast daleko primitivnija i od one Miloševićeve", smatra lider Nove.

"I onda se takve teme, poput ove serije, stavljaju na ocenu javnosti kao što je ona da je Đinđić hteo da bombarduje vilu "Mir" da bi uhapsio Miloševića. Pa, Miloševića je moglo da uhapsi 15 policajaca", ocenio je Živković i dodao da to nije učinjeno jer lideri DOS "nisu želeli krv".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: