Advokat: On gubi osećaj u rukama i nogama

Zdravlje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog se pogoršava i on počinje da gubi osećaj u rukama i nogama, izjavio je njegov advokat Vadim Kobzev.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

07:10

Advokat: On gubi osećaj u rukama i nogama
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

On je rekao da su Navaljnom, koji se nalazi u kaznenoj koloniji, dijagnostifikovane dve kičmene kile.

Kobzev je nakon jučerašnje posete Navaljnom, na Tviteru napisao da ruski opozicionar oseća bol dok hoda i izrazio zabrinutost zbog toga što je njegova bolest "očigledno uznapredovala" u smislu da gubi osećaj u nogama, dlanovima i zglobovima, prenosi BBC.

Navaljni, koji služi zatvorsku kaznu od dve i po godine, prošle nedelje je stupio u štrajk gladju u znak protesta zbog, kako je naveo, odbijanja zatvorskih vlasti da ga pravilno leče zbog akutnih bolova u leđima i nogama.

Kaznena ustanova je negirala njegove tvrdnje, navodeći da mu je pružena sva medicinska pomoć u skladu sa indikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: