Ambasador izbačen iz ambasade: "Ovo je neka vrsta državnog udara usred Londona"

Ambasador Mjanmara u Londonu Kjav Zvar Min izjavio je da mu je onemogućen pristup ambasadi nakon što se razišao sa vojskom koja je izvela puč u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.04.2021.

22:48

Ambasador izbačen iz ambasade:
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Vojska je preuzela vlast u Mjanmaru pučem u februaru i od tada se obračunava sa prodemokratskim demonstrantima.

„Ovo je neka vrsta državnog udara usred Londona ... vidite da zauzimaju moju zgradu“, rekao je ambasador, dodajući da je razgovarao sa britanskim ministarstvom spoljnih poslova o situaciji, prenosi Rojters.

Više diplomatskih izvora sa saznanjima o tome reklo je da je zamenik ambasadora Čit Vin preuzeo dužnost otpravnika poslova i da su on i vojni ataše zaključali vrata ambasade kako ambašador ne bi mogao da uđe.

Kjav Zvar Min dao je izjavu ispred ambasade, gde je bila policija. Razgovarao je i sa okupljenim demonstrantima na ulici.

"Ovo je moja zgrada, moram da uđem unutra. Zato čekam ovde", rekao je Kjav Zvar Min za Rojters.

Prošlog meseca ambasador je zatražio oslobađanje Su Chi i svrgnutog predsednika Vin Minta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: