Bajdenova administracija obnavlja pomoć Palestincima

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena planira da uputi paket od oko 150 miliona dolara američke pomoći Palestincima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.04.2021.

17:39

Bajdenova administracija obnavlja pomoć Palestincima
Foto: EPA/Anna Moneymaker

To znači da će obnoviti deo pomoći koju je prekinuo bivši predsednik Donald Tramp, izjavile su danas upućene osobe.

Očekuje se da će Stejt department objaviti danas da će uputiti pomoć koja će uglavnom biti pružena preko Agencije Ujedinjenih nacija za pružanje pomoći Palestincima (UNWRA), kao deo napora da se odnosi između SAD i Palestinaca poboljšaju, koji su propali tokom mandata prethodnog predsednika SAD Donalda Trampa, preneo je Rojters.

Administracija predsednika Džoa Bajdena jasno je stavila do znanja da namerava da opozove one delove Trampovog pristupa za koje Palestinci smatraju da pokazuju pristrasnost u korist Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: