Vučić: Šta je vaš problem u životu?

Odgovarajući na pitanja novinara da li je trebalo ranije da se vakciniše, predsednik Srbije izjavio da je u medijima ispletena čitava saga o tome.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

10:32

Vučić: Šta je vaš problem u životu?
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

On se, podsetimo, vakcinisao kineskom vakcinom Sinofarma juče u Rudnoj Glavi pored Majdanpeka, a sve je prenošeno uživo.

Prema rečima Aleksandra Vučića, mediji koji podržavaju lidere opozicionih stranaka nisu pisali o tome odakle nam vakcine, zatim su opozicionari prvi poleteli da se vakcinišu, pa su govorili da je protivnik vakcinacije, da mu je vakcinu dala medicinska sestra, a ne doktor.

"Šta je vaš problem u životu? Neko vam je sve obezbedio da imate lep i život, nego što je bio, neko vam je i vakcine obezbedio, kao i veće plate, penzije, bolnice, čega u vaše vreme nije bilo", poručio je on.

Nakon otvaranja petlje u Batajnici, na pitanje zašto je prestala polemika o nabavci vitamina, već se priča samo o izborima, Vučić je rekao da je razlog u tome što su oni koji su kritikovali taj potez još jednom uhvaćeni u lažima i besmislicama koje svaki dan iznose.

Kako kaže, govorilo se da je samo “Gudvil farm” dobio posao, a nije, već je njih devet, jer nema dovoljno proizvođača vitamina, dodajući da njegovi protivnici uvek polaze od sebe.

"Različiti su nam snovi, njihovi su da kažu i urade nešto protiv mene lično, to neme veze sa politikom i planovima, već da me uvrede, kažu da sam lud, bolesnik, Hitler, Staljin, a na kraju ne znaju kako da objasne da se danas grade putevi, auto-putevi, bolnice, vakcinaciju, da smo prvi po stopi rasta… To im nije jasno, pa ne znaju šta bi rekli, pa - ako prođe, prođe", rekao je Vučić.

On je zamerio i što je morao on lično da odgovara na takve kritike, jer se nisu oglasili ni ministar zdravlja, niti RFZO. "Samo se pitam zašto sam morao ja da im odgovaram i ui stom danu, i dan posle i dva dana kasnije. Ali ljudi imaju različite snove, stepen borbenosti i želje da pokažu šta je istina, ali istinu sam pokazao", rekao je Vučić i objasnio da bi vitamini znatno kasnije stigli u Srbiju da se išlo regularnom procedurom.

Ne vidim ništa loše u tome da osnažimo imunitet naših najstarijih sugrađana usred epidemije, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: