Otkriven identitet jednog od poginulih: Milijarder, vlasnik "Telenora"

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner, poginuo je u udesu helikoptera na Aljasci, saopštila je danas njegova finansijska grupacija PPF.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.03.2021.

08:10

Otkriven identitet jednog od poginulih: Milijarder, vlasnik
EPA-EFE/PPF GROUP HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Američke vlasti su prethodno saopštile da je najmanje pet osoba poginulo, a jedna je povređena kada se srušio helikopter u toj američkoj saveznoj državi.

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se srušio helikoter u subotu u 18.35 časova po lokalnom vremenu.

Petr Kelner, najbogatiji je Čeh i on se nalazi na 88. mestu "Forbsove" liste svetskih mlijardera i vlasnik PPF investicionog fonda "teškog" 35 milijardi evra.

On je novi je vlasnik "Telenora" u Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Bugarskoj.

Milijarder i otac četvoro dece vlasnik je 98,94 odsto PPF grupe N.V., holding kompanije PPF grupe. Njegovo lično bogatstvo je procenjeno na 15,9 milijardi dolara. Centrala firme se nalazi u Amsterdamu od 1995. godine, a Kelner je bio predsednik borda direktora od 1998. do 2007. godine, preneo je "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: