Bajden "pao" na prvoj konferenciji; ni s "puškicama" se nije snašao VIDEO

Džo Bajden je na svojoj prvoj konferenciji za medije otkako je postao predsednik SAD koristio puškice kao podsetnik.

Izvor: B92

Petak, 26.03.2021.

12:29

Bajden
Foto: EPA-EFE/OLIVER CONTRERAS / POOL

On je imao specijalno izrađene brošure sa podacima koje je trebalo da ga podsećaju šta treba da govori, međutim, uprkos tome, nije se najbolje snašao.

Više puta se zbunio i pogrešno navodio mnoge činjenice, a gubio je i tok misli, piše Dejli mejl.

Bajden (78) je viđen kako drži jedan list na kojem su portreti novinara koje je pozvao na konferenciju za štampu, a koji su označeni brojevima. Iako je pred sobom imao podatak da su SAD na 13. mestu po razvoju infrastrukture, Bajden je najpre rekao da su SAD zauzele 85. mesto na svetu u infrastrukturi.

"I dalje mislim da se većini Amerikanaca ne sviđa činjenica da smo sada na 85. mestu na svetu po infrastrukturi. Mislim, pogledajte", rekao je, pre nego što je kasnije zaokružio i pojasnio: "Globalno smo na 13. mestu po infrastrukturi." Zatim, nakon što je četiri minuta govorio o talasu migranata na granici, primetio je: "I drugo što radimo, mogao bih da dodam ...". Potom je presekao i pitao: "Dajem li vam predugo odgovor? Jer, ako ne želite detalje ... Ne znam koliko detalja želite o imigraciji.... Možda ću se tu zaustaviti."

Na jednom Bajdenovom "podsetniku" pisalo je "Kina troši tri puta više na infrastrukturu od SAD", kao i "Više od trećini mostova u SAD (231.000) potrebna je popravka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: