Stiglo proleće, a kao da je zima FOTO

Danas će u Srbiji prepodne biti malo do umereno oblačno, u Bačkoj ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.03.2021.

08:01

Stiglo proleće, a kao da je zima FOTO
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/

Jače naoblacenje sa kišom koje ce sredinom dana zahvatiti južne i jugozapadne krajeve zemlje, uveče i tokom noći prosirice se i na zapadne, centralne i istocne delove Srbije, saopštio je RHMZS.

U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, koji se tokom noći očekuje ponegde i u nižim predelima južne i zapadne Srbije.

Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.

U Beogradu danas pre podne malo i umereno oblačno, posle podne dalje povećanje oblačnosti, tokom noći slaba kiša, u višim delovima grada i susnežica i sneg.

Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko nule, najviša dnevna oko 8 stepeni.

Stiglo proleće

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP
Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti počelo je danas u 10 časova i 37 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

U isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.

Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u 5 časova i 40 minuta, a zalazi u 17 časova i 50 minuta, što znači da će obdanica trajati 12 sati i 10 minuta, a noć 11 časova i 50 minuta.

Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže sunce iznad horizonta, objašnjavaju u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: