Sneg paralisao Hrvatsku VIDEO

Zbog snega koji pada u Gorskom kotaru u Hrvatskoj došlo je do više saobraćanih nesreća na autoputu A6 Rijeka-Zagreb.

Izvor: index.hr

Nedelja, 14.03.2021.

18:15

Sneg paralisao Hrvatsku VIDEO
Foto: Shutterstok/Igumnova Irina

Zbog toga je otežan saobraćaj, javljaju tamošnji mediji.

Sneg pada i u Lici, a treba napomenuti da je Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) najavio da se u Srbiji očekuje zahlađenje i padavine.

Kolona vozila na autoputu A6 između čvora Delnice i čvora Ravna Gora duga je oko dva kilometra. Hrvatski autoklub (HAK) poziva da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, kao i da poštuju propise i ograničenja.

Zbog snega i zimskih uslova, saobraćaj je zabranjen za kamione sa prikolicama i teretnjake sa poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju da imaju zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru.

I kiša pravi probleme

Kiša i mokri pločnici, a ponegde i veća količina vode na šetalištima, usporavaju saobraćaj u Istri, hrvatskom primorju, severozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zbog olujnog vetra autoput A6 Rijeka-Zagreb na deonici Kikovica-Delnice otvorena je samo za putnička vozila, a Krčki most zatvoren je za prvu grupu vozila - motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobuse na sprat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, privatne automobile koji vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog saobraćaj je zabranjen za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I grupa).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: