Vučić se sastao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom; "Zadovoljstvo je susresti se s prijateljem" FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

16:54

Vučić se sastao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom;
Predsedništvo Srbije

U središtu pažnje su im unapređenje ekonomske saradnje, posebno u poljoprivredi, nove investicije, borba protiv koronavirusa i imunizacija stanovništva.

Kako je najavljeno, razgovaraće o unapređenju političke i ekonomske saradnje i o novim ulaganjima, pre svega zelenim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije, ali i o plasmanu srpskih proizvoda na zahtevno tržište Emirata, pre svega srpskog voća – jabuka, jagoda i malina.

"Zadovoljstvo je susresti se s predsednikom Vučićem"

Bin Zajed je objavio fotografiju susreta uz napimenu da je sa Vučićem razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, ali i naporima da se savlada pandemija kovida 19.
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić razgovarao je u Abu Dabiju i sa direktorom za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama doktorom Saifom Aldaherijem o modelima upravljanja krizom prouzrokovanom kovidom 19 i o procesu imunizacije.
Predsedništvo Srbije
O pandemiji i ekonomskoj saradnji razgovarao je i sa vlasnikom kompanije "Mubadala Investment Company" Kaldunom el Mubarakom.

Iz Abu Dabija predsednik Srbije odlazi u Bahrein, u prvu zvaničnu posetu toj bogatoj zalivskoj zemlji, u kojoj će se sastati sa kraljem Hamadom bin Isa el Kalifom, sa kojim će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, investicijama i saradnji u oblasti poljoprivrede.
Predsedništvo Srbije
Predsedništvo Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: