Zatvaranje na 48 sati?

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za petak u 11 časova, potvrđeno je za B92.net. Na sednici se očekuje uvođenje novih, rigoroznijih mera.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

12:09

Zatvaranje na 48 sati?
Foto: B92.net/J.J

Očekuje se da će na zasedanju biti predočen najnoviji epidemiološki presek, odnosno analizirano da li su dosadašnje mere koje se sprovode vikendom imale uticaj na smanjenje broja obolelih i širenje zaraze. Po broju zaraženih - sasvim sigurno nisu.

Očekuje se i da će jedna od stavki o kojoj će se sigurno raspravljati biti i dva održana koncerta u Beogradu, kojima su prekršene epidemiološke mere.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati o tome ko će biti kažnjen zbog održavanja koncerta u Beogradu i naglasila da propisane mere treba jednako da važe za sve.

Lekari nagoveštavaju da će mere za predstojeći vikend sasvim sigurno uključiti zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Postoji mogućnost da to bude od 14 časova u subotu sve do ponedeljka, kao i da zatvaranje važi tokom 48 sati.

Podsetimo, prošlog vikenda sve je radilo do subote u podne, a onda su u 12 sati zatvoreni svi ugostiteljski objekti i tržni centri, koji su nastavili rad tek u ponedeljak u 6 sati. U ponedeljak su svi srednjoškolci prešli na nastavu na daljinu putem interneta. Ali za osnovne škole za sada nije bilo pominjano da bi mogle da pređu na onlajn nastavu. Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je kada ga je ugostila TV Prva da medicinski deo štaba neće odustati i da će tražiti zatvaranje na bar sedam dana. "Sistem neće izdržati."

Nakon završene prethodne sednice, dr Kon je za B92.net rekao da se razmatralo da i osnovci pređu na onlajn nastavu, ali da predlog nije usvojen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: