Kombank dvorana biće kažnjena - održavali koncerte usred pandemije

Kombank dvorana, u kojoj su održana dva koncerta, prekršila je epidemiološke mere i biće im izrečena kazna, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2021.

11:55

Kombank dvorana biće kažnjena - održavali koncerte usred pandemije
Foto: Depositphotos, maxoidos

Kako saznajemo, toj dvorani više neće biti dozvoljeno održavanje koncerata.

U toj dvorani najavljeno je i održavanje kocerata nekoliko poznatih izvođača, a koncert grupe Crvena jabuka održan je 8. marta i sinoć.

Iz Kombank dvorane su se, kako saznajemo, pozvali na ono što je dozvoljeno ustanovama kulture, odnosno na ono što se odnosi na pozorišta, što nije slučaj kada je reč o koncertima jer za ovakve događaje neophodna je saglasnost Kriznog štaba što nisu imali.

Zamenik gradonačelnika beograda Goran Vesić je u međuvremenu potvrdio naša saznanja da se uprava Komank dvorane pozvala na ono što je odlukom predviđeno za ustanove kulture, što oni svakako nisu.

Za ovaj koncert je, pojašnjava, bila potrebna dodatna saglasnost Kriznog štaba, koja nije dobijena. "Tokom dana će biti izrečene mere, kao što neće moći da organizuju slične koncerte", rekao je Vesić.

On je poručio da svi moraju striktno da poštuju mere, jer se samo tako mogu izbeći nove restrikcije. Ukoliko se mere budu zloupotrebljavalje, i ne budu poštovale, onda nemamo argument da ne bude novih restrikcija, dodao je Vesić.

"Pokušavamo da nađemo meru između zaštite zdravlja i normalnog života ljudi, a ovakvi događaji tome ne doprinose. Upravo suprotno, dovode nas u situaciju da ne možemo da branimo da se ne uvode nove restrikcije. Zato će Kombank dvorana biti kažnjena", rekao je Vesić za Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: