Korona ne posustaje: Preko 4.500 novozaraženih

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo 4.576 slučajeva koronavirusa.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

15:00

Korona ne posustaje: Preko 4.500 novozaraženih
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Preminulo je 20 osoba.

Na respiratorima se nalazi 189 pacijenata. Podsetimo, "mere kojima se prekidaju kontakti i lanac zaražavanja treba doneti pod hitno - juče", izjavio je prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš.

"Preti nam crni scenario. Imaćemo bolnice punije nego u decembru, potpuno ćemo da zaustavimo lečenje drugih pacijenata. Već nam se ozbiljno smanjio obuhvat vakcinacije, a tek će se smanjiti jer zaraženi ne mogu da prime vakcinu", istakao je on i dodao da je jedini ispravan način da izađemo iz ovoga da smanjimo ili potpuno prekinemo mogućnost da se virus širi u populaciji.

Protekli vikend za mnoge kovid-bolnice bio je najteži od početka epidemije. U Batajnici je, recimo, za dva dana primljeno 190 pacijenata. Očekuje se da će broj prijema i dalje da se povećava, jer mere koje su na snazi, po oceni lekara, nisu dovoljne da zaustave širenje zaraze.

Protekli vikend je za mnoge kovid-bolnice bio najteži od početka epidemije. U Batajnici je, recimo, za dva dana primljeno 190 pacijenata. Sednica Kriznog štaba nije zakazana, i biće održana najverovatnije tek krajem nedelje, u četvrtak ili petak, kada će biti donete mere za naredni vikend.

Rešenje će, prema pisanju medija opet biti kompromisno - zatvaranje samo u subotu i nedelju, kada će raditi jedino marketi, apoteke i pumpe. Na istoj sednici biće produžena ili suspendovana mera o prelasku srednjoškolaca na onlajn nastavu, koja važi od juče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: