Upozorenje iz Kruševca: Za dva-tri dana bićemo puni

Direktor kovid-bolnice u Kruševcu dr Vladan Cvetanović kaže za da će i ova bolnica biti za dva-tri dana puna.

Izvor: Kurir

Ponedeljak, 08.03.2021.

14:06

Upozorenje iz Kruševca: Za dva-tri dana bićemo puni
Shutterstock/TongStocker

"Od 500 mesta, a koliko ih je ukupno u bolnici, imamo još 300-350 slobodnih mesta. Ali, i to će verovatno da se popuni u narednih 2-3 dana, jer će sada pacijenti iz cele Srbije, pa i Beograda, da se smeštaju kod nas. Sistem je prenapregnut, na kraju smo bolničkih kapaciteta i zato molim ljude da se pridržavaju mera, nose maske, drže distancu, jer bolnice su nam krcate", kaže za "Kurir".

Podsetimo, dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS, izjavio je danas da je priliv pacijenata u bolnice veliki, i da će biti maksimalno angažovani i kapaciteti u kovid-bolnici u Kruševcu, jer je Batajnica već dovoljno preopterećena i pri kraju je projektovanih kapaciteta.

"Može se očekivati da danas i sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta budu upućivani na lečenje u Kruševac", rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid-bolnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: