Slovenija otvara dva regiona

Kafići i restorani u dva regiona, u Posavju i na jugoistoku Slovenije, moći će od danas da rade normalno u probnom periodu koji će trajati sedam dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

07:40

Slovenija otvara dva regiona
Tanjug/Strahinja Aæimoviæ

Slovenija je u narandžastom nivou restriktivnih mera, ali su ova dva regiona prošle nedelje, zbog pada u broju inficiranih, prešli u blažu, žutu zonu, u kojoj je dozvoljeno da se kafići i restorani pružaju usluge na otvorenom, prenela je agencija STA.

Gosti će moći da budu usluženi od 6.00 do 19.00 i moraće da napuste objekte do 19.30.

Ako broj inficiranih poraste ili inspekcija utvrdi kršenje mera, vlada će zatvoriti kafiće i restorane opet.

Mušterije će morati da nose maske, osim kada sede za stolovima, piju ili obeduju, a osoblje neće moći na radnom mestu da skida zaštitne maske i moraće da se testira na kovid jednom nedeljno.

Osobe koje su revakcinisane i bivši kovid pacijenti su izuzeti od pravila o testiranju.

I srednje škole će se danas otvoriti, tako što će jedna grupa djaka dolaziti u obrazovne ustanove, druga polovina će od kuće i pratiti onlajn nastavu i to će se smenjivati, s tim da grupa djaka koja ide u školu mora da nosi zaštitne maske.

Država će početi da vakciniše nastavnike starije od 50 godina, ali će oni morati da se testiraju jednom nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: