Najteži vikend u kovid bolnici u Batajnici

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da je ta ustanova zabeležila najteži vikend od kada je otvorena.

Izvor: RTS

Nedelja, 07.03.2021.

23:07

Najteži vikend u kovid bolnici u Batajnici
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Ona je istakla da je preko 190 ljudi primljeno za dva dana, a oko 500 u proteklih pet dana.

Kako je rekla, među pacijentima podjednako zastupljene sve generacije, ali da poslednjih dana imaju priliv starijih sugrađana.

Ističe da je u bolnici ostalo samo 50 slobodnih mesta.

"Ja u ovom trenutku imam 14 najavljenih prijema. To su preteški pacijenti koji dolaze iz Negotina, Smedereva, Gornjeg Milanovca , koji više ne mogu da se zbrinu u svojim zdravstvenim centrima i to je zaista očajno i poražavajuće za sve nas", ističe direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Dodala je da su 4. marta, posle tri meseca rada bolnice u Batajnici, imali 3.500 pacijenata, a da ih je sada 3.900.

"Rapidno se povećava broj obolelih sa teškom kliničkom slikom. Preko 30 procenata izolovanih sojeva je britanski soj virusa koji se jako brže prenosi sa čoveka na čoveka, gde su kliničke slike jako teže nego u prethodnim pikovima", ocenjuje Adžić Vukičevićeva.

Apeluje na građane da budu maksimalno odgovorni prema sebi i drugima i da se vakcinišu.

"Svako naše neodgovorno ponašanje može nekog od naših najmilijih da košta života. Stoga molim građane da prime jednu od četiri vakcine koje im se daju kao na tacni kako bismo svi preživeli ovu katastrofu koja nas je zadesila", zaključila je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: