Vučić uputio saučešće povodom smrti Sanje Ilića: Počivaj u miru, dragi prijatelju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras saučešće porodici preminulog kompozitora i osnivača grupe "Balkanika" Aleksandra Sanje Ilića.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

18:33

Vučić uputio saučešće povodom smrti Sanje Ilića: Počivaj u miru, dragi prijatelju
EPA/ ANDREJ CUKIC

"S velikom tugom sam primio vest o smrti Sanje Ilića, jednog od najvećih umetnika našeg podneblja", naveo je predsednik Srbije u telegramu saučešća.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je istakao da je Ilićeva muzika "brisala sve granice, a ljude zbližavala jedinstvenom niti svevremenog sazvučja Srbije i celog Balkana".

"Sanja je upečatljivo i srcem prenosio drugim kulturama neka od najlepših dela naše muzike, čime je na najkreativniji način predstavljao umetničko bogatstvo ovog dela sveta", naglasio je predsednik Srbije.

"Upućujem najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegovog muzičkog opusa. Počivaj u miru, dragi prijatelju“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Podsetimo, muzičar Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe "Balkanika", preminuo je danas u 70. godini života, a prema navodima domaćih medija bolovao je od kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: