"Ako povučemo priznanje Kosova, pašće vlada"

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je za deo stanovništva te zemlje pitanje Kosova i Metohije emotivno i da smatraju da je to neotuđivi deo Srbije.

Izvor: B92, RTCG

Nedelja, 07.03.2021.

17:00

EPA/BORIS PEJOVIC

"Taj deo našeg naroda će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi. Ali, sve je završeno pre mog dolaska u vladu i pre ove vlade", navodi Krivokapić.

Kaže i da kada bi doneli sada odluku da se priznavanje nezavisnosti Kosova povuče, Vlada bi pala na prvom sledećem skupštinskom zasedanju.

"DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama", kaže Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: