Nišliji osam godina zatvora: Pijan, bez dozvole, neregistrovanim autom ubio mladića

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora Dejana Mitića (30) koji je 2019. godine izazvao nesreću u kojoj je stradao Stefan Kocić (20).

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

15:47

Nišliji osam godina zatvora: Pijan, bez dozvole, neregistrovanim autom ubio mladića
Foto: Shutterstock/_New Africa

On je pijan, vozeći bez saobraćajne dozvole neregistrovani BMW 9. avgusta 2019. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao dvadesetogodišnji Kocić iz Niške Banje.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje mu se sudilo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Mitiću je izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u maksimalnom trajanju od pet godina, ali budući da uopšte nema dozvolu, u njegovom slučaju će ovo značiti zabranu dobijanja vozačke dozvole u periodu od pet godina po odsluženju kazne.

Ovom presudom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Nišu od prošle godine, preneli su lokalni mediji.

Mitić je osuđen jer se kretao brzinom od najmanje 75 kilometara na čas u naselju, gde je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara, te nije obratio pažnju na vozilo "zastava 101", koje je bilo zaustavljeno zbog pucanja gume.

Tada je udario u Stefana, koji je čučao pored "zastave 101" i naneo mu povrede od kojih je mladić preminuo. Takođe, retrovizorom je zakačio i njegovog prijatelja, koji je tom prilikom lakše povređen.

U odluci Apelacionog suda ukazano je da je Mitić vozio bez vozačke dozvole, neregistrovani auto, pod uticajem 2,33 promila alkohola u krvi, zbog čega se radi o nasilničkoj vožnji.

Vozač "zastave" je, prema stavu suda, dao doprinos ovoj nesreći jer se zaustavio bez upaljenih "žmigavaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: