Čaba Der osuđen na doživotnu robiju

Plaćeni ubica Čaba Der osuđen je na doživotnu robiju pred sudom u Budimpešti.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

11:30

Čaba Der osuđen na doživotnu robiju
Shutterstock/ALDECA studio

U pitanju je prvostepena presuda, a Der će, prema mađarskim zakonima, moći da zatraži uslovnu kaznu nakon 40 godina.

Der je osuđen za ubistvo jednog Hrvata u julu 2018. godine u kafiću u Amsterdamu i mađarskog biznismena u Budimpešti u septembru iste godine.

Srpskoj javnosti je poznat zbog likvidacije koju je izveo na Banovom brdu 2018. godine, kada je bez maske i s osmehom na licu, prišao Nebojši Markoviću u Ulici Rajka od Rasine u Beogradu i ispalio u njega više hitaca.

On je ubijen greškom, jer ga je Der zamenio za Aleksandra Šarca, koji je pre par nedelja ranjen u TC Ušće usled čega je nešto kasnije i preminuo.

Takođe, Der je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004. godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa mesta zločina pobegao biciklom.

Sumnja se da je pokušao da ubije i vođu takozvanog Rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića u Barseloni 28. avgusta 2017. godine. Stojković je pogođen sa nekoliko hitaca, ali je uspeo da preživi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: