Mediji: Radni ručak Rame i Kurtija protekao uglavnom u tišini

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i albanski premijer Edi Rama sastali su se u utorak u Tirani, ali prema rečima svedoka, nisu mnogo razgovarali.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.03.2021.

14:09

Mediji: Radni ručak Rame i Kurtija protekao uglavnom u tišini
Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Kako navodi albanski portal, pozivajući se na neimenovane osobe koje su prisustvovale sastanku, njih dvojica su imali radni ručak, ali su veći deo vremena proveli u tišini.

Portal podseća da su Rama i Kurti imali napet odnos još prošle godine kada je Kurti bio premijer privremenih institucija u Prištini, kao i na Kurtijevu izjavu od maja da su Rama i on zamrzli odnose i da uprkos naporima da pojačaju saradnju, Rama ne sarađuje.

Kurti je tada rekao za Ramu da odbija da mu odgovori na brojna pitanja i da je nem u vezi s Kosovom i Metohijom.

Povodom nedavnog sastanka, predstavnici Samoopredeljenja u Albaniji rekli su da je Kurti albanskom premijeru poručio da je neophodna veća saradnja Prištine i Tirane, posebno po pitanju spoljne politike, kao i da su razgovarali o integraciji u sektorima važnim za građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: