Potvrđeni rezultati izbora u Srebrenici, za Doboj se još čeka

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila je danas rezultate izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Strebrenica.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2021.

15:30

Potvrđeni rezultati izbora u Srebrenici, za Doboj se još čeka
Ilustracija: Depositphotos/vladek

Izbori su se održali 15. novembra, a ponovljeni su 21. februara, objavio je portal Klix.ba.

Prema podacima objavljenim na sajtu izbori.ba, u izborima za načelnika opštine pobedio je predstavnik koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić sa 71,93% glasova, dok je 27,35% glasova osvojio Alija Tabaković iz Stranke demokratske akcije.

Najveći procenat glasova na izborima za parlament te opštine osvojio je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika 31,64 odsto, dok je 22,79 odsto osvojila lista "Moja adresa Srebrenica-SDA-SBIH-SBB-PDA", 14,35 odsto Srpska demokratska stranka, 11,59 odsto Demokratski narodni savez, 5,85 odsto Ujedinjena srpska, 3,57 odsto Demokratska fronta-Građanski savez, 3,4 odsto Srpska radikalna stranka i 3,21 odsto DEMOS-SNP-Bolja Srebrenica.

Na tom portalu se navodi da je SNSD osvojio sedam mandata, "Moja adresa" pet, SDS tri, DNS dva i ostali po jedan mandat.

Probosanske stranke bojkotovale su ponovljene izbore u Srebrenici, podseća klix.ba.

Rezultati izbora u Doboju će biti potvrđeni kada se za to steknu uslovi, odnosno posle pravosnažnosti odluka CIK BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: